ΓΛΥΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ
11 αυγά
1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι κρασιού αλεύρι
2 ποτήρια κρασιού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλλο
1 μπεικιν
2 βανίλιες
300 γρ.καρυδια
½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κοφτό κουταλάκι σοδα

ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
3,5 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε μια λεκάνη τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα.
Σε μια άλλη λεκάνη θα χτυπήσουμε τους κροκους των αυγών με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κανέλλα ,το γαρίφαλλο και μετά το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει σε ενα πιάτο.
Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και τα καρύδια.
Λαδώνουμε το ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Για να σιροπιάσουμε την καρυδόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει και το σιρόπι να είναι ζεστό.


Καλη επιτυχία!!!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΞΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι baking
1 φακελάκι μαγιά
3 βανίλιες
1 φλυτζανάκι κονιάκ
1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουτάλι σούπας κακάο
καρύδια κοπανισμένα
αλεύρι όσο πάρει


ΣΙΡΟΠΙ
8 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι,το bakihg,το κακάο και την καρυδόψιχα
Μετά βάζουμε το αλεύρι με το baking και τέλος τη καρύδα
Απο το μείγμα κρατάμε ζύμη που θα ανακατέψουμε με το κακάο
Ανοίγουμε ζύμη και μέσα τυλίγουμε τη ζύμη με το κακάο
Κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να κοκκινισουν.


Καλή σας επιτυχία!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΑΒΑΝΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ




ΥΛΙΚΑ
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
150 γρ. φαρίνα
100 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο 
150 γρ. ζάχαρη
550 ml χυμό πορτοκαλιού
150 ml αραβοσιτέλαιο
2 κ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
20 γρ. μπέικιν
1 κ.γλυκού σόδα
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι 


ΣΙΡΟΠΙ
600 ml νερό
600ml ζάχαρη
1 φέτα πορτοκαλιού ή 80 γρ χυμό πορτοκαλιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι για 5'
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού , το ξύσμα , το μπέικιν , τις βανίλιες 
Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,το ινδοκάρυδο και τη φαρίνα.
Λαδώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε λιγο αλεύρι
Ψήνουμε στους 170 για περίπου 30 λεπτά.



Καλη επιτυχία!!!


(συνταγή από την  Μαρία)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------